فواید شیر بادام

شیر مبتنی بر پایه گیاهی، بسیار محبوب است و منبع بسیار خوبی از چندین ماده مغذی کلیدی و مهم می باشد که فواید بالقوه سلامتی زیادی را به همراه دارد.

بادام یک میوه گوشتی با پوستی نازک است که از دیدگاه گیاه شناسی، یک میوه محسوب می شود و به آن (بادام شیرین) گفته می شود.شیر بادام از بادام درست می شود.

 شیر بادام لزوما تمام خواص غذایی بادام را در خود نگه نمی دارد، اما به خودی خود می‌تواند در یک رژیم غذایی سالم قرار گیرد. این شیر علاوه بر ارائه چندین ماده مغذی مهم، با برخی فواید سلامتی مهم از جمله عملکرد بهبود یافته مغز تا افزایش سلامت استخوان و حتی فراتر از آن مرتبط است.

موارد استفاده شیر بادام

 می توان بعنوان یک جایگزین بسیار عالی برای شیر گاو در نظر گرفت.

برای افرادی که به دنبال رژیم غذایی بدون لبنیات هستند و یا افرادی که قادر به تحمل محصولات لبنی نیستند.

 آن را می توان در محصولات پخته ‌شده، اسموتی ها، شیک ها و دسرها نیز به کار برد.

ارزش غذایی شیر بادام

این ماده مغذی،حاوی ویتامین E، مقدار قابل ‌توجهی ویتامین D و مقدار زیادی کلسیم است. که در مقایسه با سایر محصولات لبنی، کالری بسیار کمی دارد.

 یک فنجان شیر بادام شیرین نشده تقریبا حاوی مواد زیر است:

 40 کالری، 2 گرم کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین، 3 گرم چربی، 1 گرم فیبر غذایی، 10 میلی گرم ویتامین E.

فواید سلامتی شیر بادام

  • پیشگیری یا مدیریت برخی از سرطان ها
  • کمک به کاهش وزن
  • قوی نگه داشتن قلب
  • کمک به استحکام و قوی شدن دندان ها و استخوانها
  • حاوی ویتامین E است که سبب مبارزه با صدمات و آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد و تشکیل بیماری ها می شود.
  •   کاهش روند بیماری آلزایمر (بیماری آلزایمر یک وضعیت عصبی جدی است که با کاهش حافظه و گیجی مشخص می‌شود).

مقایسه شیر بادام با انواع دیگر شیر

 گزینه‌های دیگری نیز برای شیر وجود دارد که به راحتی می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مثلا:

1/ شیر گاو

اگرچه شیر گاو منبع بزرگی از مواد مغذی مهم است و ممکن است با برخی از فواید سلامتی مهم همراه باشد، اما معایبی هم دارد:

  • حساسیت به شیر گاو
  • داشتن مشکلات گوارشی
  • داشتن علائم آلرژی غذایی
  • افزایش خطر بیماری ‌هایی از جمله آکنه، شکستگی استخوان و حتی سرطان پروستات
  • نگرانی‌ در خصوص صنایع لبنی وجود دارد، به خصوص در مورد روش ‌های کشاورزی ناپایدار و مسائل مربوط به رفاه حیوانات

2/ شیر بز

یکی از متداول ترین گزینه های جایگزین برای شیر گاو است.

مزایای شیر بز:

هضم آسان ، لاکتوز کمتر، التهاب کمتر، و شامل مقادیر بالایی مواد مغذی ضروری .

معایب شیر بز:

قیمت بالا و تولید خیلی کم این شیر می باشد .

3/ شیر نارگیل

شیر نارگیل حاوی اسید لوریک، یک اسید چرب با زنجیره متوسط که بدن به راحتی می تواند آن را جذب و به انرژی تبدیل کند. به دلیل وجود اسید لوریک، می تواند در مبارزه با عفونت ‌ها و ویروس ‌ها کمک کند.

موارد استفاده در مقادیر کم:

کمک به کاهش وزن، پیشگیری از خستگی، تولید عضله و محافظت از بیماری ‌های قلبی

4/ شیر برنج

شیر برنج از برنج، آب و بعضی ویتامین های موجود در آن تهیه می شود. اما یک معضل عمده در مورد مصرف شیر برنج، احتمال بروز مسمومیت با آرسنیک است.

5/ شیر جو دو سر

با مخلوط کردن جو دوسر با آب و استفاده از یک پارچه پنبه ای برای استخراج شیر تهیه می شود.از نظر مقدار کالری، کربوهیدرات‌ ها، پروتئین و فیبر بالاتر از شیر بادام است. شامل ریز مغذی هایی مانند کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین D و ویتامین A نیز می باشد.

از مضرات این مواد افزودنی و شیرین کننده ها می باشد که ممکن است برای سلامتی شما چندان مناسب نباشد.

روش تهیه شیر بادام در منزل

در ابتدا بادام را در آب به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت خیس کنید. سپس بادام ها را درون یک مخلوط کن ریخته تا به شکل خمیر درآیند و بعد از این با استفاده از یک پارچه پنبه ای، عصاره بادام ها را بگیرید

این شیر نیازی به یخچال ندارد و  نسبت به شیرهای حیوانی، مدت زمان خیلی طولانی تری باقی می ماند.

شیر بادام یک ترکیب رایج در اسموتی ها، دستور پخت غذاهای سالم و موارد دیگر است. در حالی که طعم آن مانند شیر گاو پاستوریزه نیست، اما در اکثر دستور العمل ها می تواند همانند شیر گاو به منظور غلظت و قوام مواد غذایی استفاده کرد.

نظرات بسته شده است.
Call Now Button021-66436563