اسیدهای چرب امگا ۳ برای بدن و مغز فواید بسیاری دارند. به توصیۀ بسیاری از سازمانهای بهداشت و سلامت، بزرگسالان باید هر روز حداقل ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلیگرم از اسیدهای چرب امگا۳ مصرف کنند. خوراکی های مختلفی حاوی این اسیدهای چرب هستند.
در این مقاله سعی کرده ایم تا فهرستی از غذاهایی که امگا 3 دارند را تهیه و در اختیار شما قرار دهیم، با ما همراه باشید.
ماهی خال خالی
ماهی خالخالی از نوع ماهیهای کوچک و چرب است که سرشار از مواد مغذی است.
ماهی سالمون
سالمون یکی از مغذیترین غذاهای روی کره زمین و سرشار از پروتئین ، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم و ویتامین های B است. مصرف این ماهی به طور منظم ، باعث کاهش خطر بیماریهایی قلبی، زوال عقل و افسردگی می شود.
روغن جگر ماهی کاد
این روغن بهشکل مکمل غذایی مصرف میشود. سرشار از امگا۳ است و یک قاشق غذاخوری از آن بهترتیب، ۳۳۸ و ۲۷۰ درصد مقدار توصیهشده مصرف روزانه ویتامین D و ویتامین A دارد.
شاه ماهی
نوعی ماهی چرب با جثهای متوسط که اغلب بهصورت دودی، ترشی یا پخته و کنسروشده به فروش میرسد.
یک فیله از این ماهی حاوی ویتامین D ، سلنیوم ، ویتامین B12 می باشد.
ماهی کولی
این ماهیها منبع خوبی از نیاسین و سلنیوم و نیز سرشار از کلسیم هستند و به صورت خشک یا کنسرو شده استفاده می شود.
دانه کتان
تخم کتان از دانه های کوچک قهوهای یا زردرنگ تشکیل شده که بصورت خرد و آسیاب یا روغن استفاده می شود.
گردو
گردو حاوی مقدار زیادی فیبر، مس، منگنز، ویتامین E و ترکیبات مهم گیاهی هستند. پوست نرم آن حاوی مقدار بالایی آنتیاکسیدان فنول است که برای بدن فواید بسیاری دارد.
سویا
سویا علاوه بر امگا۳، سرشار از اسیدهای چرب امگا۶ است. همچنین حاوی فیبر، پروتئین گیاهی، و مواد مغذی دیگری مانند ریبوفلاوین، فولات، ویتامین K، منیزیم و پتاسیم است.
خوراکیهای دیگر حاوی امگا۳
خوراکیها چون: تخم مرغ، گوشت قرمز و محصولات لبنی ، دانههای کنف و سبزیهایی مانند اسفناج، کلم بروکسل و خرفه جزء خوراکی هایی هستند که حاوی مقدار کمی اسید چرب امگا 3 هستند.